Lezing Ellen Vujevic in Bibliotheek Eibergen

op .

Naamloos-1 bewerkt-1 k bewerkt-1De expositie over Willem Sluiter en zijn werk bij de Vrije Universiteit Amsterdam krijgt nog voordat deze eind februari sluit een mooi vervolg. Ellen Vujević houdt donderdagavond 8 februari in de Bibliotheek Eibergen, aan de Grotestraat 58, een lezing over deze eens zeer populaire dichter. Vujević stelde de tentoonstelling in Amsterdam samen tijdens een stage bij haar masterstudie Nederlands. De lezing begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan in de bibliotheekvestigingen of via www.oostachterhoek.nl/sluiter. De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Museum de Scheper en de Historische Kring Eibergen.

Expositie over Willem Sluiter inspireert dichters

op .

Juweeltje op Sluiterexpositie Vrije Universiteit Amsterdam

op .

DSC01635 k bewerkt-1De kleinste Sluiterbundel is een juweeltje. Dit geldt voor de op 1 december geopende expositie in de Vrije Universiteit Amsterdam over Willem Sluiter en zijn werk. Kijken we hier Sluiter soms op zijn vingers? vragen de samenstellers van deze unieke expositie zich af in het grote verhaal bij deze expositie, dat is te lezen via de volgende link: https://storymaps.arcgis.com/collections/b2d3992416ad49f3b21cdef32de14444?item=1.

Jonge Achterhoekse met Willem Sluiter in Amsterdam

op .

  

Een jonge Achterhoekse, Ellen Vujevic, leverde in het kader van een stage bij haar masterstudie Nederlands een belangrijke bijdrage aan een unieke expositie in de Vrije Universiteit Amsterdam. Over de 17e_eeuwse dichter Willem Sluiter. De expositie wordt gehouden onder de titel: Van Achterhoek tot Amsterdam, Willem Sluiter 350 jaar gedrukt, gelezen, gezongen. Met op de achtergrond druk publiek bij de feestelijke opening op vrijdag 1 december vertelt Ellen erover.

Film plaquette Willem Sluiter bij VU-expositie in première

op .

Verslag filmer Ben Tragter na tien jaar te zien, rond 350e sterfdag van dichter

De expositie in december van de Vrije Universiteit Amsterdam over dichter Willem Sluiter ter gelegenheid van zijn 350e sterfdag levert op de valreep twee primeurs op. De plaquette van Sluiter uit de Grote Kerk in Zwolle, waar hij is begraven, gaat een pronkstuk vormen op de tentoonstelling in de hoofdstad. En een nog nooit vertoonde film van Ben Tragter (1945-2021) over de onthulling van dit kunstwerk, tien jaar geleden, is in verband hiermee alsnog in première gegaan en te zien via de volgende link: https://willemsluiter.nl/video/214-filmverslag-onthulling-plaquette-willem-sluiter-in-zwolle

Dick en Willem Sluiter

Dick Sluiter (niet verwant aan de dichter), mede-initiatiefnemer voor de plaquette van Willem Sluiter in Zwolle en vrijwilliger bij Acedemishuis Grote Kerk in de Overijsselse hoofdstad, vervoerrt zelf het kunstwerk voor de expositie naar de Vrije Universiteit in Amsterdam.

350e sterfdag van Willem Sluiter, op 28 december

op .

Schermopname 3888 k

De tien jaar geleden in de Grote Kerk in Zwolle onthulde plaquette van Willem Sluiter en artikel in Zwolse krant uit 1886, dat er melding van maakt dat hij hier is begraven.

Donderdag 28 december is het 350 jaar geleden dat dichter en dominee Willem Sluiter is overleden in Zwolle. Bij de voorbereiding deze zomer voor de expositie over en hem en zijn werk, die tot en met februari wordt gehouden in de Vrije Universiteit Amsterdam, kwam deze datum aan het licht. Zie het artikel hierover via de volgende link: https://willemsluiter.nl/200-sterfdag-willem-sluiter-alsnog-bekend-28-december-1673.

Klik hier voor filmpje introductie Willem Sluiter bij VU-expositie

op .

Willem Sluiter 350 jaar gedrukt, gelezen, gezongen

op .

Van Achterhoek tot Amsterdam; Willem Sluiter 350 jaar gedrukt, gelezen, gezongen. Onder deze titel houdt de Vrije Universiteit Amsterdam vanaf 1 december een tentoonstelling over dichter en dominee Willem Sluiter en zijn werk, rond zijn 350e sterfdag. Bij de opening op vrijdag 1 december wordt een lezingenmiddag gehouden. Wie er bij wil zijn moet zich snel aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Schermopname 3518

Meer artikelen...