Willem Sluiter 350 jaar gedrukt, gelezen, gezongen

Van Achterhoek tot Amsterdam; Willem Sluiter 350 jaar gedrukt, gelezen, gezongen. Onder deze titel houdt de Vrije Universiteit Amsterdam vanaf 1 december een tentoonstelling over dichter en dominee Willem Sluiter en zijn werk, rond zijn 350e sterfdag. Bij de opening op vrijdag 1 december wordt een lezingenmiddag gehouden. Wie er bij wil zijn moet zich snel aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Schermopname 3518

De bijeenkomst heeft plaats in de Aurorazaal, Hoofdgebouw Vrije Universiteit Amsterdam, ruimte 0C29. Het programma (14.00 – 17.30) vermeldt

Introductie op Willem Sluiter, door Arend Heideman
Sluiter als dichter tussen markt en mecenaat, door Nina Geerdink
‘Wech nu met all' onkuis gesank’, een bijdrage in woord en lied door Gert Oosterom
De receptie van Willem Sluiter in protestants Nederland, door Jan van de Kamp
Uitleg over de tentoonstelling door Ellen Vujevic, om 16.00 uur gevolgd door
. Bezichtiging tentoonstelling met borrel.

De bibliotheek van de Vrije Universiteit organiseert deze middag in samenwerking met museum De Scheper in Eibergen en informatiepunt www.willemsluiter.nl, waar nu al veel informatie over leven en werk van Sluiter te vinden is, schrijft Willemien van Dijk, conservator Handschriften en Oude Drukken Universiteitsbibliotheek, namens het organiserende team.
Het adres van de Vrije Universiteit is: De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam.
De VU is goed bereikbaar met trein, metro, tram of bus. Wie met de auto komt, kan betaald parkeren in de VU-garage (ingang Van der Boechorststraat) of in de wijken langs de Buitenveldertselaan en de De Boelelaan.