Rekken schilderde Sluiterpotret in dahlia’s

op .

Sluiterportret in dahlias 2

Rekken ‘schilderde’ bij de viering van Willem Sluiter en 350 jaar Achterhoek een Sluiterportret in dahlia’s. Een dag later, op 7 september, was het te bewonderen in de Oude Mattheus in Eibergen, waar dichter Willen Sluiter (1627-1673) eens voorging als dominee. Bennie Jolink van de rockgroep Normaal nam bij deze achtergrond (foto; Willem Brons) het eerste exemplaar in ontvangst van het boek ‘Van achter-hoek tot Achterhoek’, uit handen van voorzitter Arie Ravesloot van de Historische Kring Eibergen.

Chris Blaauboer uit Rekken werkte een ganse dag aan het dahliaschilderij, naar het voorbeeld van Pieter van Anraadts kunstwerk van de dichter en dominee. Bertus Antvelink ondersteunde hem bij het plakwerk in een schuur in de Huurnerhoek in Rekken.

Het idee kwam al ter sprake in het eerste overleg dat de projectgroep Willem Sluiter en 350 jaar Achterhoek had met de vrijwilligers van de dahliatuin in Rekken. Zij omarmden dit thema dat jaar en richtten er ook hun tuin compleet voor in. Zo bood Rekken de bezoekers van de aansluitende open monumentendagen begin september de Eibergse kerk extra vreugd. Dees’ achter-hoek van de gemeente Berkelland schitterde er als in Sluiters bekendste regels. Ook Achterhoek Nieuws publiceerde er een foto van. Klik op deze regels voor lezen bericht.

img 036

IMG 8516 bewerkt-1 IMG 8425 IMG 8500