Krantenartikel markeert omslag in interesse voor Sluiter

op .

DSC01479 bewerkt-5

Groot artikel in dagblad de Stentor van donderdag 2 augustus 2007.

Een groot artikel van dichter, journalist en natuurkenner Sander Grootendorst begin augustus 2007 in de regionale dagbladen de Stentor en Twentsche Courant Tubantia markeert de omslag in interesse voor het werk van dichter Willem Sluiter. Hij portretteerde Sluiterbibliograaf Georg Hartong en informeerde over het verzamelwerk van Herman Schepers (1935-2019), die de grondlegger is van de grote Sluitercollectie in Museum de Scheper in Eibergen – dit museum bezit met meer dan 130 van de 163 bekende verschillende drukken de grootste collectie ter wereld met werk van Sluiter.

Samen met de eveneens op de redactie van de Stentor werkende collega Arend Heideman bezocht Grotendorst die zomer Eibergen. Het idee voor het artikel kwam voort uit het plan van Heideman voor een boek over Sluiter, dat met steun van Grootendorst in november van dat jaar werd gepubliceerd.

Sluiter raakte rond het nieuwe millennium steeds verder in de vergetelheid. De lijn van dalende interesse werd in 2007 doorbroken. Het overgebleven trio dat aan de wieg stond van deze nieuwe ontwikkeling is hierbij nog steeds betrokken.

In het krantenartikel stelde Hartong dat het in elk geval wat wil zeggen, dat Sluiters werk tot twee eeuwen na zijn dood nog werd herdrukt.

DSC01469 2

De Twentsche Courant Tubantia publiceerde het Stentoratikel op maandag 6 augustus 2007.