header willem sluiter

Route langs plekken die herinneren aan Sluiter

Allerlei plekken in de Achterhoek herinneren nog aan dichter en dominee Willem Sluiter. Liefhebbers van zijn werk trokken hier in de afgelopen jaren langs, met Arend Heideman als gids. Zo ontstond geleidelijk aan een Sluiterroute. Het informatiepunt www.willemsluiter.nl heeft deze route aangepast voor gebruik via smartphone en tablet. Zie de link hieronder. De zelf in te delen route, voor zowel fietsers als automobilisten, voert door de gemeente Berkelland en passeert heel even de grens met Duitsland. Minimaal heeft de route een lengte van bijna 40 km. 

De tocht begint in het centrum van Neede, waar Sluiter in een huis tegenover de kerk werd geboren in 1627. De Oude Mattheuskerk in Eibergen, waar hij van 1653 tot 1673 predikant was, vormt het eindpunt. Via Borculo (waar zijn vader en jong overleden echtgenote vandaan kwamen) en Haarlo, waar opnieuw een boom naar hem is genoemd, voert de route naar Zwillbrock, van waaruit de bisschop van Munster zich verweerde tegen de protestanten in de Achterhoek. Op de terugweg naar Eibergen kunnen de deelnemers genieten van de stilte rond een watermolen aan de Berkel, de Mallumse Molen.

KLIK HIER (!!!) OM DE ROUTE TE VOLGEN OP SMARTPHONE OF TABLET. VIA ONEDRIVE IS DE ROUTE ZO OOK EENVOUDIG TE DOWNLOADEN. 

Desgewenst kunt u de route ook volgen via het schermpje onderaan, onder de fotogalerij. 

Johan Klein Nijenhuis uit Neede voegde spontaan een fraaie GPS-route voor fietsers toe aan de Sluiterroute. KLIK HIER (!) ALS U DEZE GPS-ROUTE WILT ZIEN EN/OF ER GEBRUIK VAN WILT MAKEN. Deze fietsroute heeft een lengte van 50,5 km en begint en eindigt aan de Nieuwstraat 15 in Neede. Via bovenstande link is de route te downloden naar een smartphone of GPS-apparaat. 

  

Widgetkit