header willem sluiter

Vanuit de Achterhoek in Het Grote Talen Boek

 

Beroemde Achterhoek-regels van de dichter Willem Sluiter (1627-1673) klinken na 350 jaar ook door in grote wereldtalen. De twee regels “Waer iemand duisent vreugden soek/ Mijn vreugt is in dees’ achter-hoek” zijn al vertaald in het Engels, Frans, Duits, Italiaans en Achterhoeks. Het dichtersduo Sander Grootendorst en Eke Mannink van poëzietheater Vlinderwerk nam het initiatief hiervoor.

Fotoreportage Maarten Zeehandelaar

Fotoreportage Maarten Zeehandelaar van onthulling plaquette ter herinnering aan de dichter en dominee Willem Sluiter (1627-1673) in de Grote of Sint Michaëlskerk te Zwolle op zaterdag 21 september 2013.

Herman Schepers en Willem Sluiter

Museum De Scheper in Eibergen bezit de grootste collectie ter wereld met werk van dichter en dominee Willem Sluiter (1627-1673. Herman Schepers vertelt in deze video over de collectie, die meer dan 130 bundels telt van de in totaal 163 verschillende drukken van Sluiters werk.

Cursus over Willem Sluiter met zang en muziek

Cursus over Willem Sluiter (1627-1673) en de Christelike Doodts-betrachting. Een herhalingscursus van drs. A.J.H.G. (Bert) Ronhaar voor de Stichting Studie Nadere Reformatie. Gegeven op zaterdag 30 november 2013 in Driestar Educatief in Gouda. Gert Oosterom zong bij deze gelegenheid liederen van Willem Sluiter. Dochter Leanne begeleidde hem hierbij op een spinet.

Blik vooraf op plaquette Willem Sluiter

Blik vooraf op de plaquette ter herinnering aan dichter en dominee Willem Sluiter (1627-1673), die een plek kreeg in de Grote of Sint Michaëlskerk in Zwolle, waar hij is begraven. Beeldhouwer Anton ter Braak vertelt over zijn kunstwerk en verre nazaat Peter Sluiter uit Amsterdam brengt een bezoek aan het atelier in Noordijk bij Neede en reageert met een videoboodschap ter gelegenheid van de onthulling van de plaquette op 21 september 2013.

Poëzie in beeld Willem Sluiter

Enkele dichtregels van Willem Sluiter (1627-1673), die is geboren en Neede en dominee was in Eibergen, voorgedragen op een Schipbeekbrug bij Markvelde. In kader van project 'Poëzie in beeld' van Arend J.Heideman/willemsluiter.nl, najaar 2012.

Oosterom & Sluiter

Gert Oosterom uit Gouderak zong in 2011 spontaan een Sluiterlied in de oude St. Mattheus in Eibergen.